5 top naslovov, ki malčka seznanijo s knjigami

AvtoricaBarbara Zych, urednica

Thumbnail
7 min
  • DELI

»Za otroke do tretjega leta starosti so za prvo seznanjanje s knjigami idealne kopalne knjižice in kartonke,« pravi urednica Barbara Zych. Malčki se s kopalno knjižico lahko igrajo v vodi. Na barvnih slikah v kartonkah prepoznavajo različne živali in predmete iz vsakdanjega življenja, dvigajo zavihke in kukajo, kaj se skriva pod njimi, ali pa iz knjižic zlagajo sestavljanko. 

Knjige za kopanje

Kopalni knjigi V morju in Na vrtu s fotografijami živali, ki jih najdemo v morju ali na vrtu. Malček lahko knjigo vzame v vodo ali pa se z njo igra na obali in ob bazenu.

Malčkova prva knjižnica

V  priročni škatli je kar 8 kartonk, s katerimi bodo najmlajši spoznavali barve, števila, oblačila, živali, hrano in druge predmete iz vsakdanjega življenja. Iz knjižic pa lahko sestavijo tudi sestavljanko!

Gremo v naravo

Kartonka Gozdne živali z ročajem je kot nalašč za v naravo! Otrok naj imenuje živali na fotografijah, nato pa raziskuje, ali bo kje v gozdu opazil veverico, zajca ali srnico.

Prve besede

Od hišnih ljubljenčkov in divjih živali do številnih žuželk ali ljubiteljev vode. 101 prva beseda – Živali je knjiga, po kateri bo otrok segal znova in znova.

Proč s pleničko

Le kako se navaditi na kahlico? Tudi Rok ima raje pleničko. Ljubek zajček in knjižica Rok ne potrebuje več pleničke bosta najmlajšim v pomoč, da sprejmejo kahlico.